Кокосово къри с риба

08 July 2019 15:13
Кокосово къри с риба
40 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 507
  • маз 21
  • нас. маз 13
  • въгл 44
  • захар 5
  • фибри 6
  • прот 32
  • сол 2

Продукти

2 х 250 г пакетчета сварен кафяв ориз
160 мл консерва кокосово мляко
4 с.л. тайландска червена къри паста
1 с.л. рибен сос
4 филета бяла риба (около 120 г всяко)
200 г тънкостеблени броколи
235 г пак чой
½ малка връзка пресен лук,
нарязан диагонално
малка връзка кориандър,
листата откъснати
2 лайма, нарязани на парчета,
за сервиране

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сипете ориза в тава. Разбийте кокосовото мляко с къри пастата и рибения сос. Разпределете рибата върху ориза, добавете броколите, пак чоя и половината пресен лук, овкусете. Полейте навсякъде отгоре с кокосовата смес, покрийте с фолио и запечете във фурната за 25 мин, докато зеленчуците се сготвят отвътре и рибата започне да се разделя на филенца.
2 Сервирайте в чинии, поръсете с листа кориандър и останалия пресен лук, добавете резените лайм отстрани.
Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ