Бомбайски омлет

08 July 2019 15:28
Бомбайски омлет
20 мин. Лесно Порции 1

  • ккал 475
  • маз 29
  • нас. маз 15
  • въгл 29
  • захар 7
  • фибри 5
  • прот 21
  • сол 1

Продукти

50 г кисело мляко
малка връзка кориандър, листата ситно
нарязани, стеблата запазени
½ лайм, сокът изцеден
1 с.л. масло
½ глава червен лук, нарязан
1 малка скилидка чесън, смачкана
½ червена люта чушка, без семките,
ситно нарязана
1 ч.л. къри на прах
2 яйца, разбити
1 тортила

Приготвяне

1 Смесете киселото мляко с половината листа кориандър и сокът от лайм, овкусете и оставете настрани.
2 Разтопете маслото в незалепващ тиган (идеален е, ако дъното е  по-малко от тортилата) на умерен огън, добавете лука и запържете за 2-3 мин, докато омекне. Прибавете стеблата кориандър, чесъна и лютата чушка, гответе още 2 мин, докато  омекнат, но без да се оцветят. Добавете кърито на прах и разбъркайте добре. Сипете разбитите яйца и щом започнат да стягат, освободете ги по ръба с шпатула, така че несготвената част да премине през дупките отдолу – така основата няма да се препържи, докато горната част още не е готова.
3 Преди сервиране загрейте тортилата в микровълнова фурна за 20 сек и я намажете с млечната смес. Плъзнете върху нея омлета, поръсете с останалите листа кориандър и навийте на руло, като краищата на  омлета да не се подават навън. Разрежете на две и сервирайте.
Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ