Салата с пиле и булгур

08 July 2019 15:53
Салата с пиле и булгур
60 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 463
  • маз 24
  • нас. маз 10
  • въгл 31
  • захар 2
  • фибри 11
  • прот 25
  • сол 0

Продукти

6 пилешки бутчета, без кожа и кости
2 с.л. зехтин
6 скилидки чесън, с люспата
200 г булгур
1 тиквичка, нарязана на ленти с белачка
по една връзка магданоз и копър,
едро нарязани
За дресинга
100 г кисело мляко или крем фреш
1 ч.л. дижонска горчица
1 с.л. ябълков оцет

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сложете бутчетата в тава с 1 с.л. зехтин и чесъна, овкусете добре и запечете за 35 мин, докато се сготвят отвътре и станат леко кафяви.
2 През това време сварете булгура според упътването на опаковката. Отцедете, сложете в купа, добавете останалия зехтин, за да не залепва булгурът, оставете го настрани. Разбъркайте съставките за дресинга с малко вода (трябва да е течен, за да може да се полива с него), подправете по ваш вкус.
3 Когато пилешкото е готово, отстранете люспата от чесъна и сложете вътрешността в тавата. Оставете месото да се охлади малко, после го накъсайте с вилица. Добавете булгура, лентите тиквичка и зелените подправки. Разбъркайте всичко заедно със соса от тавата. Прехвърлете в чиния за сервиране и полейте с дресинга.
Прочетете повече за:
фибривитамин С
Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ