Минестроне с фенел и панчета

08 July 2019 16:17
Минестроне с фенел и панчета
45 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 517
  • маз 22
  • нас. маз 6
  • въгл 52
  • захар 9
  • фибри 14
  • прот 21
  • сол 2

Продукти

75 г пушена панчета (или бекон),
на кубчета
малка връзка пресен лук, тънко нарязан
1 скилидка чесън, смачкана
1 ч.л. семена фенел
2 глави фенел, разполовени и тънко
нарязани, горната част запазена за
сервиране
1 л пилешки бульон с намалено
съдържание на сол
100 г макарони (или друга дребна паста)
100 г замразен грах
2 с.л. песто, за сервиране
хрупкав хляб, за сервиране

Приготвяне

1 Запържете в сух тиган кубчетата панчета за 7-10 мин, докато започнат да отделят мазнината си. Добавете пресния лук и гответе на тих огън още 5 мин, докато омекне. След това прибавете чесъна и семената фенел, гответе още няколко минути, накрая сипете бульона и 500 мл вода.
2 Оставете да къкри 5 мин и сипете пастата, кипнете. Гответе пастата според упътването на опаковката, после добавете граха, гответе още 2 мин и подправете по ваш вкус. Разпределете в две чинии и прибавете във всяка по една лъжица песто и малко стръкчета копър. Сервирайте с хрупкав хляб.
Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ