Гигантска бисквита

12 July 2019 16:36
Гигантска бисквита
35 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 596
  • маз 29
  • нас. маз 17
  • въгл 76
  • захар 40
  • фибри 2
  • прот 7
  • сол 1

Продукти

200 г масло на стайна температура
и още за тавата
250 г светла кафява захар
2 жълтъка
½ ч.л. ванилов екстракт
275 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
150 г шоколадов чипс
100 г добавки за пълнеж (бретцели,
нарязани ядки, парченца карамел,
маршмелоу)
ванилов сладолед, за сервиране
(по желание)

Приготвяне

1 Загрейте фурната до 180°С (160°С с обдухване). Сложете маслото и захарта в голяма купа, разбийте добре, добавете жълтъците и ванилията. Сипете в купата брашното, бакпулвера, шоколадовия чипс, щипка сол и всички допълнителни съставки, които сте си избрали. Разбъркайте, докато получите тесто, което не е гладко.
2 Намажете с масло 25 см тава. Прехвърлете с лъжица тестото в нея, загладете отгоре. За по-течен десерт запечете за 20 мин, оставете да отпочине 5 мин, тогава загребете с лъжица направо от тавата и сервирайте в чиния заедно със сладолед, ако желаете. За твърда бисквита, която може да се реже, запечете за 30 мин, оставете да се охлади напълно и тогава я нарежете на парчета.
Прочетете повече за:
бисквитидесертзамразява се
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ