Начос с бекон и сос от сирене

19 July 2019 17:50
Начос с бекон и сос от сирене
20 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 417
  • маз 32
  • нас. маз 16
  • въгл 19
  • захар 3
  • фибри 2
  • прот 11
  • сол 1

Продукти

100 г зрял чедър, настърган
50 г червен лестър (или чедър),
настърган
1 с.л. царевично брашно
300 мл сметана
1-2 с.л. кленов сироп
няколко капки пушен сос Табаско
6 ивици пушен бекон
200 г тортила чипс
3 стръка пресен лук, ситно нарязани
1 люта чушка халапеньо, нарязана
(по желание)
шепа листа кориандър
заквасена сметана, за сервиране

Приготвяне

1 Разбъркайте сирената, брашното, сметаната и 1 с.л. кленов сироп в тенджера на тих огън. Продължете да разбърквате – може да изглежда на бучки, но ще се съедини. Овкусете със сос Табаско и още малко кленов сироп на вкус. Запазете на топло място, за да не стегне бързо.
2 Запечете бекона под грила, за да стане хрупкав, загрейте тортила чипса в тава в долната част на фурната. Прехвърлете чипса в широк съд за сервиране и го полейте със соса от сирене. Начупете бекона на малки парчета и ги поръсете отгоре, след това направете същото с пресния лук, лютата чушка (ако използвате) и кориандъра.
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ