Чийзкейк Итън Мес

23 July 2019 11:01
Чийзкейк Итън Мес
260 мин. Лесно Порции 10

  • ккал 669
  • маз 52
  • нас. маз 32
  • въгл 43
  • захар 33
  • фибри 3
  • прот 6
  • сол 1

Продукти

100 г масло и още за формата
200 г бисквити дижестив
375 г маскарпоне
420 г пълномаслено крем сирене
150 г пудра захар и 2 с.л. за ягодите
1 шушулка ванилия, семенцата
остъргани, запазете шушулката
225 мл пълномаслена сметана
600 г ягоди, почистени от дръжките,
по-едрите разполовени
1 с.л. балсамов оцет
10 готови малки целувки
ядливи цветя, за украса (по желание)

Приготвяне

1 Намажете с масло 20 см откопчаваща се форма за торта и застелете основата с хартия за печене. Сложете бисквитите в полиетиленов плик и ги направете на трохи с точилка или ги смелете в робот. Разтопете маслото, разбъркайте го с бисквитените трохи. Пресипете във формата, като притискате с пръсти, поставете в хладилника поне за 1 ч.
2 С електрически миксер разбийте крем сиренето и маскарпонето, захарта, ваниловите семенца заедно с щипка сол, докато станат на гладка и гъста маса. Налейте отгоре сметаната и разбъркайте, докато се смесят. Пресипете пълнежа върху основата и върнете в хладилника поне за 4 ч или най-добре за една нощ.
3 Половин час преди да сервирате, сложете ягодите в купа заедно с балсамовия оцет и ваниловата шушулка. Разбъркайте внимателно и оставете ягодите да омекнат леко и да пуснат сок. Прекарайте ¼ от ягодите през цедка заедно със сока, за да направите гъсто пюре, или ги смелете в робот.
4 За да сервирате, прекарайте нож по външната страна на чийзкейка, за да го освободите от формата. Покрийте го с ягодите и целувките, като натрошите част от тях. Полейте с ягодовото пюре и украсете с ядливи цветя, ако използвате.
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ