Киш с тиквички и два вида сирене

23 July 2019 11:47
Киш с тиквички и два вида сирене
215 мин. Лесно Порции 10

  • ккал 330
  • маз 24
  • нас. маз 14
  • въгл 18
  • захар 2
  • фибри 1
  • прот 10
  • сол 1

Продукти

За тестото
200 г обикновено брашно и още за
поръсване
85 г студено масло, на кубчета
80 г пармезан, ситно настърган
2 жълтъка
За пълнежа
1 голяма тиквичка, тънко нарязана
връзка зелен лук, нарязан
100 г синьо сирене, натрошено
2 с.л. мармалад от лук
1 ч.л. листа от свежа мащерка
150 мл пълномаслена сметана
1 цяло яйце и 2 жълтъка

Приготвяне

1 За тестото сложете брашното, маслото и пармезана в кухненски робот. Смелете до дребни трохи, след това добавете жълтъците и 2 с.л. вода. Пулсирайте, докато стане на тесто, извадете върху плота и премесете няколко пъти, докато стане гладко.
2 Разточете тестото между два листа хартия за печене до дебелина на монета от 1 лв. – дискът трябва да е достатъчно голям, за да покрие 20 см форма за тарта с подвижно дъно. Охладете за 1 ч в хладилника.
3 Докато тестото се охлажда, осолете тиквичката и зеления лук и ги оставете в гевгир, поставен върху купа, за 1 ч.
4 Застелете формата за тарта с охладеното тесто – притиснете добре към ръбовете, след това отрежете излишното по края. Поставете отново в хладилника за 10 мин.
5 Загрейте фурната до 180°С (160°С с обдухване). Покрийте тестото с хартия за печене и тежести и печете 20 мин. Махнете хартията и зърната и печете, докато основата се изпече напълно и стане бисквитено кафява. Извадете от фурната и охладете.
6 Сложете тиквичките и лука в чиста кърпа и изстискайте колкото може повече вода. Пресипете ги в голяма купа и разбъркайте със синьото сирене, лучения мармалад и мащерката. Разпределете сместа в основата на тартата.
7 Разбъркайте заедно сметаната, яйцето и жълтъците с малко сол и пипер. Излейте върху пълнежа и печете 30-35 мин точно докато се стегне. Извадете от фурната и оставете да изстине напълно, преди да нарежете.
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ