Как да изгорите 400 калории за 30 мин без да стъпвате във фитнес залата

24 July 2019 14:13
Как да изгорите 400 калории за 30 мин без да стъпвате във фитнес залата
Надявате се да се вталите до лятната си почивка? Ако не си представяте да се потите допълнително във фитнеса в тези горещини, в комбинация с правилен хранителен режим ще можете да изгорите желаните калории и с друга активност.

Плуването е забавен и лесен начин да отслабнете. А и времето наистина предразполага да потърсите хладината, която басейните предлагат. Ето как можете да влезете във форма чрез плуване.

Проучване на Медицинското училище на Харвард изчисли с колко калории можете да се разделите по време на 30-минутна тренировка по плуване. И очевидно количеството мазнини, които ще изгорите, зависи от стила, който ще изберете.

Ако половин час плувате кроул или бътърфлай се очаква да изгорите около 409 ккал. Бруст също е ефективен стил за изгаряне на калории. Всяка от тези активности предполага да се разделите средно с 372 ккал на всеки 30 мин.

Ако не сте силен плувец, няма нужда да се тормозите. Спокойното плуване също има своите ползи. Така за 30 мин ще изразходите около 223 ккал.

Освен че ще свалите килограми, плуваните има и други ползи за тялото ви. То помага да подобрите кардиоваскуларната си система и да повишите потенциала за растеж на мускулите си.

Изследвания показват, че плуването може да намали риска от развивани на хронични заболявания. Без значение от възрастта и възможностите ви, плуването е идеално, ако искате да бъдете малко по-активни през ежедневието си и най-вече да бъдете здрави. Освен че помага да контролите теглото си, то може да окаже положително влияние и върху настроението ви.
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ