Задушени ребра със зелен лук и кориандър

24 July 2019 15:45
Задушени ребра със зелен лук и кориандър
300 мин. Средно Порции 6

  • ккал 681
  • маз 48
  • нас. маз 20
  • въгл 23
  • захар 22
  • фибри 2
  • прот 26
  • сол 2

Продукти

1 цяло парче говежди ребра
400 мл червено вино
За микса подправки
2 ч.л. пушен червен пипер
1 с.л. мека светлокафява захар
по 1 ч.л. чесън на прах, лук на прах,
смлян черен пипер и лют червен пипер
За барбекю соса
парче джинджифил колкото палец,
тънко нарязано
2 стръка зелен лук, тънко нарязани
½ глава червен лук, тънко нарязана
25 г мека светлокафява захар
50 мл червен винен оцет
25 г френска горчица
по 175 мл доматен кетчуп и кафяв сос
За сервиране
½ връзка кориандър, листата нарязани
2 стръка зелен лук, тънко нарязани
2 чушки халапеньо или едри зелени
люти чушки, тънко нарязани
1 с.л. печено сусамово семе
1 лайм, тънко нарязан

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 140°С (120°С с обдухване). Разбъркайте съставките за микса подправки с 1 ч.л. фина сол. Натрийте ребрата със сместа, сложете ги в тава и ги полейте с виното. Покрийте месото с метално фолио и го сложете във фурната за 4 часа.
2 За барбекю соса първо запържете джинджифила, зеления и червения лук за около 10 мин. Добавете всички други съставки и загрейте до къкрене. Разбийте до гъст сос с блендер.
3 Извадете ребрата от фурната и отцедете соса в купа. Сега можете да покриете ребрата и да ги оставите за една нощ. Винения сос сложете в хладилника и на сутринта оберете отделилата се мазнина. Ако искате да довършите ястието веднага, оберете мазнината от повърхността на соса. Засилете фурната на 180°С (160°С с обдухване). Дръжте ребрата под фолио и редуцирайте винения сос на котлон за 5-10 мин. Разбъркайте го с барбекю соса.
4 Намажете ребрата изцяло с барбекю глазурата (трябва да ви остане малко, за да я поднесете с готовите ребра) и ги върнете във фурната за 15 мин.
5 Поръсете ребрата с кориандъра, зеления лук, лютата чушка и сусама и сервирайте с резени лайм.
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ