Близалки от диня

24 July 2019 16:19
Близалки от диня
255 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 38
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 8
  • захар 8
  • фибри 1
  • прот 1
  • сол 0

Продукти

1 малка диня
3 броя киви
зелена сладкарска боя

Приготвяне

Разполовете 1 малка диня и изгребете плода от едната половина в купа (трябват ви около 375 г – 400 г). Махнете семките. Пюрирайте динята с ръчен блендер или в кухненски робот. Напълнете формички за близалки до три четвърти с пюрето, сложете вътре клечки (ако желаете) и ги замразете за поне 3 часа или за една нощ. Пресипете останалото пюре във форма за лед и го замразете. Обелете 3 кивита и отделете месестата част от бялата сърцевина, а нея хвърлете. Пюрирайте кивито, допълнете формичките с динята с около 1 см от него и замразете за 1 час. Добавете малко зелена сладкарска боя към останалото киви, за да го потъмните до цвета на динена кора. Сипете съвсем тънък слой във всяка формичка и замразете близалките.
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ