Ягодово лабне

02 August 2019 11:03
Ягодово лабне
260 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 246
  • маз 11
  • нас. маз 7
  • въгл 29
  • захар 0
  • фибри 4
  • прот 6
  • сол 0

Продукти

400 г пълномаслено кисело мляко
400 г ягоди
1 ½ ч.л. захар
2 ч.л. розова вода
3 с.л. качествен мед
нарязан шамфъстък, за сервиране

Приготвяне

1 Смесете киселото мляко с щипка сол. Покрийте цедка с тензух и я сложете върху дълбока купа. Сипете млякото в цедката и го оставете в хладилника за 4 часа.
2 През това време почистете ягодите от дръжките и ги разрежете на четири, смесете ги със захарта и розовата вода, оставете ги да пуснат сока си.
3 След 4 часа прехвърлете отцеденото мляко в чиста купа. Разбъркайте в него меда. Отделете около ¼ от ягодите и ги направете на пюре в блендер, добавете ги към киселото мляко, така че да се нашари. Сервирайте в стъклени купи с останалите ягоди отгоре, поръсете с шамфъстък и поднесете с бисквитките с шамфъстък и семена кориандър отстрани.
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ