Мароканска супа харира с пилешко

Богата супа, достатъчна за основно ястие.

06 June 2014 10:59
Мароканска супа харира с пилешко
60 мин. Лесно Порции 5

  • ккал 316
  • маз 14
  • нас. маз 3
  • въгл 28
  • захар 17
  • фибри 7
  • прот 22
  • сол 2

Продукти

3 с.л. зехтин и още за поръсване
4 обезкостени пилешки бутчета, без кожата
1 праз, измит и тънко нарязан
4 големи стръка целина, дребно нарязани
3 големи моркова, дребно нарязани
2 големи пащърнака, обелени и дребно нарязани
малка връзка кориандър, стъблата ситно нарязани, листата оставете цели
1 с.л. кимион на зърна
2 ч.л. смес от смлян кимион, кориандър, канела и куркума
2 с.л. хариса
2 х 400 г консерви нарязани домати
2 кубчета пилешки бульон, натрошени
85 г сурова зелена леща
настърганата кора и сокът от 1 лимон
1 с.л. кафява захар
кисело мляко, препечен хляб и хумус, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте половината зехтин в тиган, подправете бутчетата и ги запържете добре от двете страни. Извадете ги в чиния. Налейте чаша вода в тигана и оставете да заври, като изстържете всички кафяви парченца. Пресипете течността в мерителна кана.

2. Сложете останалия зехтин, зеленчуците и стъблата от кориандър в голяма тенджера. Запържете за 5 мин, докато зеленчуците омекнат. Добавете подправките, увеличете огъня и гответе още малко. Прибавете харисата, доматите, пилешкото, бульоните и лещата. Долейте каната с течността от тигана с вода до 500 мл. Прибавете я в тенджерата. Оставете да ври 30 мин.

3. Извадете бутчетата и ги обезкостете. Върнете накъсаното месо в супата заедно с лимоновата кора и сок, захарта, сол и пипер на вкус. Разпределете в купички с по лъжица мляко и листа кориандър. Сервирайте с препечен хляб, намазан с хумус и малко зехтин.


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ