Малиново брюле

05 August 2019 11:01
Малиново брюле
285 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 523
  • маз 46
  • нас. маз 27
  • въгл 22
  • захар 22
  • фибри 1
  • прот 5
  • сол 0

Продукти

1 шушулка ванилия
½ лимон, кората обелена
300 мл пълномаслена сметана
100 г малини
4 жълтъка
2 с.л. кристална захар
2 с.л. захар демерара

Приготвяне

1 Разцепете шушулката ванилия и изстържете семенцата в тенджера, добавете лимоновата кора, сметаната и шушулката. Загрейте до момента преди кипване на сметаната – малки мехурчета ще се оформят по краищата. Изключете котлона и оставете да се накисне за 15 мин.
2 Загрейте фурната до 160°С (140°С с обдухване). Сложете 4 формички за крем брюле в тава и напълнете тавата с вряща вода, така че около 2 см от формичките да останат непокрити.
3 Разпределете малините във формичките, като запазите няколко. Разбийте жълтъците и кристалната захар за около 3 мин с електрически миксер, докато станат бледи и бухнат. Извадете лимоновата кора и шушулката ванилия от охладената сметана и бавно я сипете при жълтъците, като разбърквате. Прехвърлете всичко в кана и разпределете сместа във формичките през цедка, сложете отгоре от запазените малини. Запечете във фурната за 20-25 мин, докато повърхността образува кожичка и леко се поклаща, когато бутнете формичката. Оставете да се охлади, после изстудете в хладилника поне за 4 часа.
4 Ако нямате горелка, загрейте силно грила. Поръсете захарта демерара във формичките и я обгорете с горелка или сложете формичките под грила, докато захарта се разтопи и стане хрупкава. Оставете за 5 мин и тогава сервирайте.
Прочетете повече за:
без глутенмалинибрюле
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ