Бургери със скариди, сьомга и пикантна майонеза

05 August 2019 13:37
Бургери със скариди, сьомга и пикантна майонеза
25 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 504
  • маз 36
  • нас. маз 5
  • въгл 4
  • захар 4
  • фибри 3
  • прот 39
  • сол 1

Продукти

180 г обелени сурови скариди,
едро 
нарязани
4 филета сьомга без кожа,
нарязани на 
малки хапки
3 стръка пресен лук, едро нарязани
1 лимон, кората настъргана и сокът
изцеден
малка връзка кориандър
60 г майонеза или кисело мляко
4 ч.л. чили сос
2 марули Литъл Джем, накъсани
1 краставица, нарязана на ленти
1 с.л. зехтин
4 питки със сусам за бургери,
запечени, 
за сервиране

Приготвяне

1 Разбийте за кратко половината скариди и сьомга, пресния лук, лимоновата кора и половината кориандър в кухненски робот, докато се оформи едросмляна паста. Сипете в купа, разбъркайте вътре останалите скариди и сьомга, овкусете добре и оформете на четири бургера. Охладете за 10 мин.
2 Смесете майонезата и чили соса в малка купа, овкусете и добавете малко лимонов сок на вкус. Смесете марулята с краставицата, полейте с малко лимонов сок и 1 ч.л. зехтин, оставете настрана.
3 Загрейте останалия зехтин в голям тиган и запържете бургерите за 3-4 мин от всяка страна, докато станат приятно хрупкави и рибата се сготви отвътре. Сервирайте със салатата отстрани или в запечените питки с лъжица пикантна майонеза.
Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ