Лазаня със спанак и тиквички

05 August 2019 13:51
Лазаня със спанак и тиквички
75 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 424
  • маз 33
  • нас. маз 20
  • въгл 16
  • захар 4
  • фибри 2
  • прот 14
  • сол 0

Продукти

400 г спанак
1 с.л. зехтин
2 скилидки чесън, смачкани
250 г маскарпоне
1 ч.л. смляно индийско орехче
100 г пармезан (или вегетарианската
алтернатива), настърган
9 кори за лазаня
100 мл пълномаслена сметана
3 големи тиквички, нарязани по
дължина

Приготвяне

1 Сложете спанака в цедка или гевгир и го залейте с вряща вода, за да омекне. Оставете го да се охлади и го изцедете с ръце от течността. Загрейте зехтина в незалепващ тиган на умерен огън, добавете чесъна и го запържете за 1 мин, докато омекне. Сложете индийското орехче и гответе още 1 мин, после прибавете маскарпонето, спанака, половината сметана и половината пармезан. Овкусете щедро, разбъркайте добре и оставете настрана.
2 Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Намажете с една трета от плънката дъното на 20 х 30 см съд за печене, покрийте с 3 кори лазаня, сложете отгоре един ред тиквички. Повторете още веднъж. Сипете останалата сметана върху последния ред и поръсете с останалия пармезан. Запечете за 40-45 мин, докато сосът забълбука и дървен шиш пробива лесно пастата. Оставете да отпочине за 5 мин и сервирайте.
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ