Сатай къри със сладки картофи

07 August 2019 11:56
Сатай къри със сладки картофи
15 мин. Лесно Порции 1

  • ккал 876
  • маз 52
  • нас. маз 19
  • въгл 58
  • захар 5
  • фибри 6
  • прот 40
  • сол 4

Продукти

1 с.л. кокосово масло
1 глава лук, нарязана
2 скилидки чесън, настъргани
4-5 см пресен джинджифил, настърган
3 с.л. тайландска червена къри паста
1 с.л. гладко фъстъчено масло
500 г сладки картофи, обелени и
нарязани на кубчета
400 мл консерва кокосово мляко
200 г пакетиран спанак
1 лайм, сокът изцеден
сварен ориз, за сервиране (по желание)
печени белени фъстъци, за сервиране
(по желание)

Приготвяне

1 Разтопете кокосовото масло в тенджера на умерен огън и запържете лука за 5 мин, докато омекне. Добавете чесъна и джинджифила и гответе още 1 мин, докато отпуснат аромата си. Разбъркайте вътре къри пастата, фъстъченото масло и сладките картофи, след това прибавете кокосовото мляко и 200 мл вода. Кипнете, намалете огъня и оставете да къкри без капак за около 25-30 мин, докато сладките картофи омекнат.
2 Разбъркайте в тенджерата спанака и сока от лайм, овкусете добре. Сервирайте с ориз, ако желаете, и може да поръсите отгоре с малко печени фъстъци.
Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ