Пилешко рагу с чорисо

07 August 2019 13:32
Пилешко рагу с чорисо
55 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 383
  • маз 15
  • нас. маз 5
  • въгл 16
  • захар 14
  • фибри 5
  • прот 44
  • сол 2

Продукти

120 г чорисо за готвене, нарязано
1 глава червен лук, нарязана
2 скилидки чесън, настъргани
1 ч.л. лют пушен червен пипер
80 г сушени домати, едро нарязани
600 г пилешки бутчета без кожа и кости
400 г консерва нарязани домати
100 мл пилешки бульон
1 лимон, сокът изцеден
печени картофи, нарязан магданоз и
заквасена сметана, за сервиране
(по желание)

Приготвяне

1 Изпържете чорисото на умерен огън в тиган или в широк огнеупорен съд за 5 мин, докато мазнината му се разтопи и започне да потъмнява в краищата. Добавете чесъна и гответе още 2 мин, прибавете червения пипер и сушените домати, а след това и пилешките бутчета. Пържете по 2 мин от всяка страна, докато се покрият с подправките и започнат да покафеняват.
2 Сипете нарязаните домати и бульона и намалете огъня. Похлупете и гответе 40 мин, докато пилешкото започне да се разкъсва лесно, а сосът се сгъсти. Ако желаете, може да сервирате рагуто, като напълните с него разцепени на четири печени картофи, да ги поръсите с магданоз и да добавите малко заквасена сметана.
Прочетете повече за:
замразява се2 от 5-на-ден
Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ