Бейкуел пудинг с череши

Преобразете класическия десерт в топъл пудинг за цялото семейство – сервирайте с много яйчен крем.

05 June 2014 11:59
Бейкуел пудинг с череши
60 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 549
  • маз 36
  • нас. маз 15
  • въгл 48
  • захар 43
  • фибри 1
  • прот 8
  • сол 1

Продукти

2 х 425 г консерви обезкостени череши в сироп
6 с.л. черешово сладко
200 г меко масло
200 г кафява захар
3 големи яйца
50 г брашно с набухвател
140 г смлени бадеми
1 ч.л. бадемов екстракт
50 г филирани бадеми
пудра захар, за поръсване
сметана или яйчен крем, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Сложете сиропа от черешите и сладкото в тенджера. Варете 10-15 мин, докато течността намалее наполовина и се сгъсти. Добавете черешите. Прехвърлете в огнеупорен съд с размери 18 х 25 см.

2. В голяма купа смесете маслото, захарта, яйцата, брашното, бадемите, бадемовия екстракт и щипка сол. Разбъркайте добре с миксер. Сипете върху черешите на гладък слой. Поръсете с филираните бадеми и печете 45 мин, докато дървено шишче, забодено в тестения слой, излезе сухо. Охладете 5 мин и поръсете с пудра захар. Сервирайте със сметана или още по-добре – с яйчен крем.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ