Три кафета дневно могат да предизвикат мигрената ви

08 August 2019 15:22
Три кафета дневно могат да предизвикат мигрената ви
Ако се борите с адската болка от мигрена, тогава има какво да прочетете тук. Според ново изследване, публикувано в American Journal of Medicine, 3 или повече чаши кафе на ден могат да предизвикат силното ви главоболие. Учените изследват как кофеиновите напитки могат да повлияят на шансовете да отключите тези болки.

Не е установено, че от една или две напитки на ден (сред които е кенче кола или чаши чай, както и кафето flat white) е възможно да предизвикате мигрената си. При три и повече обаче, шансовете вече не са на ваша страна.

Резултатите са получени от 98 изследвани лица, които са помолени да си водят дневник с всичко, което пият през деня. Те попълват и доклад за силните си главоболия, които са имали всеки ден, включително детайли като продължителност и приети лекарствени средства.

Също така са били отчетени други фактори, които предизвикват мигрена, като модели на сън, менструален цикъл и прием на алкохол.

Изследването анализира честотата силните главоболия в дните, когато са консумирани напитки със съдържание на кофеин, както и дните, през които не са приемани подобни напитки. Данните от проучването показват, че при изследваните лица, които са изпили три кофеинови напитки, има 27% шанс да имат проблем с мигрената си през деня.
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ