Спагети с фенел

12 August 2019 16:01
Спагети с фенел
45 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 321
  • маз 7
  • нас. маз 1
  • въгл 51
  • захар 4
  • фибри 7
  • прот 10
  • сол 1

Продукти

1 с.л. зехтин и още за сервиране
1 ч.л. семена фенел
2 малки скилидки чесън, 1 смачкана,
1 тънко нарязана
1 лимон, кората настъргана и сокът
изцеден
1 глава фенел, тънко нарязан,
зелените 
стръкове запазени
150 г спагети
½ малка връзка магданоз, нарязан
пармезан на люспи (или
вегетарианската му алтернатива),
за сервиране (по желание)

Приготвяне

1 Загрейте зехтина в тиган на умерен огън и запържете семената фенел, докато започнат да пукат. Добавете чесъна и гответе 1 мин, после лимоновата кора и половината резени фенел. Гответе 10-12 мин, докато фенелът омекне.
2 През това време кипнете тенджера с подсолена вода и сварете пастата за 1 мин по-малко от указанията на опаковката. С щипки прехвърлете пастата в тигана заедно с малко от водата. Увеличете огъня до силен и разбъркайте добре. Добавете останалите резени фенел, магданоза и лимоновия сок, овкусете добре. Сервирайте в две чинии, добавете от зелените стръкове на фенела, полейте със зехтин и поръсете с люспи пармезан, ако желаете.
Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ