Салата с агнешко и чеснов хляб

12 August 2019 16:30
Салата с агнешко и чеснов хляб
55 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 658
  • маз 49
  • нас. маз 20
  • въгл 24
  • захар 6
  • фибри 3
  • прот 30
  • сол 1

Продукти

малка връзка мента, ситно нарязана
2 с.л. зехтин екстра върджин
1 лимон, кората настъргана и сокът
изцеден
8 агнешки котлетчета
1 чеснова багета (170 г)
300 г домати, разрязани на четири
1 голяма краставица, нарязана на едри
хапки
малка връзка магданоз, едро нарязан
1 ч.л. мед

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Смесете половината мента с 1 с.л. зехтин, лимоновата кора и голяма щипка сол и черен пипер. Натрийте с тази смес агнешките котлетчета.
2 Нарежете чесновото хлебче на хапки и ги запечете за около 10-15 мин във фурната, докато станат хрупкави.
3 Сложете грил тигана или друг широк тиган на силен огън и щом се сгорещи, запечете агнешките котлетчета за 2-3 мин от всяка страна, докато се оцветят приятно, но са още розови в средата. (Можете да го направите на две порции.) Оставете настрани, докато приготвяте салатата.
4 Сложете доматите и краставицата в същия горещ тиган и ги запечете за 2 мин, докато леко се оцветят – направете го на порции. Прехвърлете в голяма купа и добавете запечения хляб, останалата мента и магданоза.
5 Смесете лимоновия сок с останалия зехтин и меда, овкусете. Полейте салатата с дресинга и внимателно разбъркайте, така че доматите да не се разкъсат. Сервирайте топлата салата заедно с агнешките котлетчета.
Прочетете повече за:
витамин Сжелязо2 от 5-на-ден
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ