Бургери със салата Цезар

14 August 2019 15:46
Бургери със салата Цезар
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 383
  • маз 20
  • нас. маз 11
  • въгл 24
  • захар 3
  • фибри 2
  • прот 26
  • сол 1

Продукти

2 пилешки гърди без кожа,
разполовени по дължина
2 ч.л. зехтин
1 лимон, сокът изцеден
4 питки за бургери, разполовени
3 с.л. крем фреш
2 твърдо сварени яйца, нарязани
1 малка маруля, нарязана
салата кресон, нарязана
25 г пармезан, на люспи

Приготвяне

1 Загрейте грил тиган на силен огън, докато стане горещ. Сложете разполовените пилешки гърди между две парчета хартия за печене и ги начукайте с точилка, за да станат плоски. Отстранете хартията и намажете месото със зехтин.
2 Запечете пилешките гърди върху грил тигана за 10 мин, като ги обърнете веднъж, докато се сготвят отвътре. Прехвърлете в чиния, полейте ги с малко лимонов сок и овкусете.
3 Сложете питките върху грил тигана с разрязаната част надолу и ги запечете леко. В малка купа разбъркайте останалия лимонов сок и сметаната. Сглобете бургерите с пилешкото, резените яйце, маруля, малко дресинг, кресон и пармезан.
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ