Миди на барбекю

16 August 2019 15:20
Миди на барбекю
20 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 629
  • маз 51
  • нас. маз 30
  • въгл 5
  • захар 4
  • фибри 2
  • прот 27
  • сол 2

Продукти

50 г масло, меко
2 скилидки чесън, тънко нарязани
2 глави лук шалот, разполовени
и тънко нарязани
1 кг миди
1 малка връзка магданоз,
едро нарязан
125 мл бяло вино
100 мл пълномаслена сметана
хрупкав хляб, за сервиране

Приготвяне

1 Смесете маслото и чесъна с голяма щипка сол. Загрейте барбекюто, докато жарта стане пепелно-бяла. Поставете лист фолио, около 60 см дълго, върху масата, сложете отгоре втори лист със същия размер, а след това трети лист с дължина 30 см, но на кръст. Разпределете лука в средата на фолиото, поставете отгоре мидите, поръсете с чесновото масло и с половината магданоз. Посолете и завийте фолиото отстрани като купа.
2 Налейте виното в купата от фолио и след това запечатайте пакета, като завиете фолиото отгоре. Уверете се, че е добре затворено, за да могат мидите да се задушат – ако трябва, добавете още едно парче фолио. Внимателно преместете пакета върху жарта и гответе 10 мин. Отворете го и проверете дали мидите са отворени – внимавайте, защото ще бликне гореща пара. Налейте сметаната, поставете капака на барбекюто и оставете да се готви още 2-3 мин, за да може димните аромати от жарта да проникнат в мидите.
3 Поръсете с останалия магданоз и сервирайте с хрупкав хляб.
Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ