Карамелени банани с ром на барбекю

16 August 2019 15:31
Карамелени банани с ром на барбекю
25 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 184
  • маз 7
  • нас. маз 4
  • въгл 27
  • захар 25
  • фибри 1
  • прот 1
  • сол 0

Продукти

50 г масло, меко
40 г светла захар мусковадо
1-2 ч.л. петмез (или мед)
1-2 с.л. ароматен ром
6 небелени банани
сладолед, за сервиране

Приготвяне

1 Смесете маслото със захарта и петмеза (или меда), добавете рома. Направете прорез във вътрешната страна на всеки банан, без да стигате до края. Поставете по 1 с.л. от маслената смес във всеки прорез.
2 Сложете бананите с извитата страна надолу, за да не изтече маслото върху парчета фолио и ги завийте на пакетчета. Поставете върху жарта и печете 15 мин, като ги обърнете веднъж. Бананите трябва да са станали лепкави и карамелизирани, но проверете един, преди да ги поднесете, и гответе още малко, ако е нужно. Сервирайте с топка сладолед.
Прочетете повече за:
1 от 5-на-денбез глутенбарбекю
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ