Люто пиле с фъстъчени нудъли

19 August 2019 15:42
Люто пиле с фъстъчени нудъли
25 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 437
  • маз 12
  • нас. маз 2
  • въгл 42
  • захар 7
  • фибри 9
  • прот 36
  • сол 1

Продукти

За пърженото месо и зеленчуци
2 ч.л. рапично олио
2 пилешки бутчета без кожа и кости, около
225 г общо, мазнината отстранена, нарязани
3 големи скилидки чесън, ситно настъргани
1 с.л. джинджифил, нарязан на тънки пръчици
1 червена люта чушка, без семките, ситно нарязана
175 г тънкостеблени броколи, стеблата нарязани
диагонално, цветчетата оставени цели
1 червена чушка, без семките, нарязана
½ ч.л. тамари сос
За нудълите
2 гнезда пълнозърнести пшенични нудъли
1 с.л. фъстъчено масло без захар
½ лайм, сокът изцеден и кората настъргана
1 ч.л. смлян кимион

Приготвяне

1 Загрейте олиото в уок и добавете всички съставки за ястието без тамари соса. Разбърквайте на много висока температура за 1 мин, след това покрийте с капак, намалете огъня и гответе още 5 мин, докато пилешкото омекне. Добавете соса тамари.
2 В това време сварете нудълите в съд с вряща вода за 5 мин. Отцедете, но запазете водата. Смесете фъстъченото масло, сока и кората от лайм, кимиона и 3 с.л. от водата, след това разбъркайте нудълите с тази смес, докато се покрият. Сервирайте заедно с пилешкото.
Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ