Свинско с пармска шунка и картофена салата

19 August 2019 16:12
Свинско с пармска шунка и картофена салата
0 мин. Порции 0

  • ккал 293
  • маз 9
  • нас. маз 3
  • въгл 20
  • захар 8
  • фибри 4
  • прот 32
  • сол 1

Продукти

175 г пресни картофи, изтъркани
и 
нарязани на дебели резени
3 стебла целина, едро нарязани
3 с.л. кисело мляко
2 кисели краставички
(около 85 г всяка), 
нарязани
¼ ч.л. семена от ким
½ ч.л. дижонска горчица
2 х 100 г крехко свинско филе
2 ч.л. нарязана салвия
2 резена пармска шунка
1 ч.л. рапично олио
2 ч.л. балсамов оцет
2 шепи салатни листа

Приготвяне

1 Кипнете тенджера с вода, добавете картофите и целината и варете 8 мин. В това време смесете киселото мляко, краставичките, семената ким и горчицата в купа. Когато картофите и целината се сварят, отцедете и оставете да се охладят за няколко минути.
2 Начукайте месото с точилка, за да го изтъните. Поръсете със салвията и малко смлян черен пипер, покрийте всяко парче с резен шунка. Загрейте олиото в незалепващ тиган, добавете свинското и гответе няколко минути от всяка страна, като го обръщате внимателно. Добавете балсамовия оцет и го оставете да се поизпари в тигана.
3 Разбъркайте картофите и целината с дресинга и сервирайте заедно със свинското и малко салатни листа.
Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ