Пица със свинско, горгонзола и чесново масло

28 August 2019 11:17
Пица със свинско, горгонзола и чесново масло
80 мин. Средно Порции 4

  • ккал 787
  • маз 39
  • нас. маз 19
  • въгл 65
  • захар 3
  • фибри 5
  • прот 42
  • сол 3

Продукти

500 г смляно свинско месо
125 г синьо сирене горгонзола,
натрошено на малки късчета
1 глава червен лук, тънко нарязан
2 зелени люти чушки, нарязани
50 г рукола
20 г зелени маслини без костилки,
нарязани
фино настъргана кора от 1 лимон
За тестото
325 г силно брашно за хляб
1 пакетче суха активна мая
1 с.л. зехтин екстра върджин и
още за 
пържене и поръсване
За чесновото масло
60 г масло, меко
2 скилидки чесън
4 листа салвия, нарязани
2 ч.л. доматено пюре

Приготвяне

1 За да приготвите тестото, сложете брашното, маята и 1 ч.л. сол в купата на електрически миксер с бъркалки за месене. На средна скорост бавно налейте зехтина и 200 мл топла вода, за да получите тесто, или разбъркайте тестото на ръка и замесете върху леко набрашнен плот. Покрийте купата с фолио и оставете да втаса за 1 ч, докато удвои обема си.
2 В това време запържете смляното свинско до покафеняване, след това го отцедете върху хартия. Пригответе чесновото масло, като разбиете маслото с чесъна, салвията, доматеното пюре и малко смлян черен пипер.
3 Загрейте фурната до 240°С (220°С с обдухване). Разделете тестото на 4 топки. Разточете ги върху набрашнен плот до тънки кръгове, около 20 см широки. Преместете върху набрашнена тава и ги намажете с чесновото масло, като оставите 1 см борд отстрани. Поръсете със запърженото свинско месо, сиренето, лука и лютата чушка. Печете 10-12 мин, докато тестото стане хрупкаво. Поръсете с руколата, маслините и лимоновата кора, полейте с малко зехтин и поднесете.
Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ