Лаврак с джинджифил и соев сос в хартия

28 August 2019 13:52
Лаврак с джинджифил и соев сос в хартия
45 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 341
  • маз 15
  • нас. маз 3
  • въгл 9
  • захар 8
  • фибри 4
  • прот 33
  • сол 4

Продукти

100 мл оризово вино или сухо шери
100 мл светъл соев сос
1 малка връзка зелен лук, ситно
нарязана
2 скилидки чесън, ситно нарязани
парче джинджифил колкото палец,
ситно нарязано
4 филета от лаврак, без люспите
(по около 100 г всяко)
3 глави зеле пак чой, срязани на четири
1 голям морков, нарязан на тънки
лентички или пръчици
2 червени люти чушки, 4 стръка зелен
лук и парче джинджифил колкото
палец, тънко нарязани, за сервиране

Приготвяне

1 В кана смесете оризовото вино или шерито със соевия сос, зеления лук, чесъна и джинджифила. Направете по два плитки разреза по кожата на всяко от филетата лаврак.
2 Сложете квадратен лист метално фолио върху масата и го покрийте с лист хартия за печене със същите размери. Сложете три четвъртинки пак чой леко встрани от средата, отгоре добавете четвърт от тънко нарязания морков и поставете филе лаврак с кожата нагоре. Поръсете с четвърт от сместа с лук, чесън и джинджифил (не бързайте да поливате с виното и соевия сос). Сгънете хартията по диагонал, за да стане като триъгълник и започнете да запечатвате пакетчето от ляво надясно, като прегъвате ръбчетата, докато накрая остане дупчица. В нея сипете четвърт от сместа със соевия сос. Запечатайте пакетите напълно и ги сложете в тава. Може да ги приготвите ден по-рано и да ги оставите в хладилника.
3 Загрейте фурната на 200°С (180°С собдухване) и запечете рибата за 15 мин. Извадете я от фурната и сложете пакетите в затоплени чинии. Оставете гостите да ги отворят сами, за да усетят ароматната пара, преди да започнат да се хранят. Предложете от нарязаните люти чушки, джинджифил и зелен лук, за да може всеки да поръси ястието си.
Прочетете повече за:
малко калории2 от 5-на-ден
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ