Свински ребърца на скара по сайгонски

28 August 2019 14:03
Свински ребърца на скара по сайгонски
85 мин. Средно Порции 4

  • ккал 458
  • маз 15
  • нас. маз 6
  • въгл 56
  • захар 55
  • фибри 0
  • прот 24
  • сол 4

Продукти

5 свински ребърца с тънка кост, разделени
30 г соева паста или мисо паста
10 г джинджифил, обелен и тънко нарязан
2 плодчета звезден анасон
2 шушулки кардамон, леко счукани
1 с.л. оризов оцет
50 г гранулирана захар
3 с.л. мед
За соса
150 г гранулирана захар
65 мл рибен сос
½ зелена люта чушка, ситно нарязана
½ червена люта чушка, ситно нарязана
¼ ч.л. смлян черен пипер
За сервиране
2 моркова, нарязани на лентички с
белачка за зеленчуци
маринована ряпа (по желание)
30 г печени безсолни фъстъци, ситно
нарязани
10 г сусамово семе
няколко стръкчета копър

Приготвяне

1 Запечете ребърцата на силна скара за 10 мин и ги сложете в тенджера с 1 ½ л вода, соевата паста или пастата мисо, джинджифила, звездния анасон, кардамона, оризовия оцет, захарта и 1 ч.л. сол. Загрейте до къкрене, похлупете и варете на съвсем тих огън за 20 мин.
2 За соса първо кипнете 150 мл вода в тенджерка. Добавете захарта, намалете огъня и разбърквайте, докато се разтвори напълно. Щом сиропът изстине, разбъркайте го с рибения сос, лютите чушки и черния пипер.
3 Извадете ребърцата от тенджерата и ги намажете равномерно с меда. Запечете ребрата на силна скара за 6 мин от всяка страна и ги разбъркайте със соса.
4 Сложете морковите и маринованата ряпа (ако използвате) в чиния. Поставете ребърцата отгоре, полейте ги с още малко сос и ги поръсете с фъстъците, сусамовото семе и копъра.
Прочетете повече за:
свински ребърцаскара
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ