До колко килограма можете да свалите за седмица?

02 September 2019 17:21
До колко килограма можете да свалите за седмица?
На въпроса „Колко килограма мога да сваля за месец“, обикновено диетолозите отговарят с „Не съм сигурен“. Причината е, че факторите, от които зависи отслабването, са много – телесната ви маса в момента, бързината на метаболизма, хранителния ви режим, нивата на стрес, както и физическата ви активност. Някои твърдят, че бактериите в червата и гените също играят решаваща роля при опитите за отслабване.

Всеки диетолог със сигурност може да ви каже, че нито една „смазваща“ диета, с която искате да проверите колко килограма можете за свалите за определен брой дни, не е добра идея. Отделно отслабването е само половината изминат път, но запазването на теглото след това – това е трудната част. Ако свалите килограмите си рязко, тялото е ви саботира на всяка крачка, за да си възстанови килограмите възможно най-бързо. Освен това в процеса ще свалите мускулна маса, което не е хубаво.

И така, колко килограма трябва да свалите за месец? Отговорът е количеството телесна маса, което можете да понесете, без да се чувствате нещастни. Това означава, че не трябва да се претоварвате с упражнения или да се подлагате на сериозен глад.

Също така не трябва да отказвате покана за среща с приятели, защото предлаганата храна не съответства на хранителния ви режим.

Правилното количество телесна маса, която трябва да сваляте в рамките на месец, е килограмите, които можете да не наддавате веднага след диетата. Средно на седмица можете да сваляте по 1 кг и все пак да се радвате на живот без строги ограничения.
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ