До колко килограма можете да свалите за седмица?

02 September 2019 17:21
До колко килограма можете да свалите за седмица?
На въпроса „Колко килограма мога да сваля за месец“, обикновено диетолозите отговарят с „Не съм сигурен“. Причината е, че факторите, от които зависи отслабването, са много – телесната ви маса в момента, бързината на метаболизма, хранителния ви режим, нивата на стрес, както и физическата ви активност. Някои твърдят, че бактериите в червата и гените също играят решаваща роля при опитите за отслабване.

Всеки диетолог със сигурност може да ви каже, че нито една „смазваща“ диета, с която искате да проверите колко килограма можете за свалите за определен брой дни, не е добра идея. Отделно отслабването е само половината изминат път, но запазването на теглото след това – това е трудната част. Ако свалите килограмите си рязко, тялото е ви саботира на всяка крачка, за да си възстанови килограмите възможно най-бързо. Освен това в процеса ще свалите мускулна маса, което не е хубаво.

И така, колко килограма трябва да свалите за месец? Отговорът е количеството телесна маса, което можете да понесете, без да се чувствате нещастни. Това означава, че не трябва да се претоварвате с упражнения или да се подлагате на сериозен глад.

Също така не трябва да отказвате покана за среща с приятели, защото предлаганата храна не съответства на хранителния ви режим.

Правилното количество телесна маса, която трябва да сваляте в рамките на месец, е килограмите, които можете да не наддавате веднага след диетата. Средно на седмица можете да сваляте по 1 кг и все пак да се радвате на живот без строги ограничения.
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ