Яйца със зелена масала

04 September 2019 11:54
Яйца със зелена масала
40 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 673
  • маз 34
  • нас. маз 18
  • въгл 68
  • захар 5
  • фибри 5
  • прот 22
  • сол 1

Продукти

6 яйца
350 г кафяв ориз басмати
2 с.л. рапично олио
1 глава лук, ситно нарязан
2 см парче джинджифил, настърган
1 ч.л. куркума
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. смлян кориандър
400 мл консерва кокосово мляко
2 зелени люти чушки, ситно нарязани
1 ч.л. чътни от манго
малка връзка кориандър

Приготвяне

1 Сварете яйцата в тенджера с вряща вода за 6 мин, извадете ги и охладете под студена течаща вода. Сварете ориза според упътването на опаковката.
2 Загрейте малко олио в дълбок тиган и запържете лука, докато омекне. Добавете джинджифила и гответе още 1 мин, после разбъркайте вътре куркумата, лютия червен пипер и кориандъра, гответе още 1-2 мин, докато отпуснат аромата си. Сипете кокосовото мляко, по голямата част от зелените люти чушки и чътнито от манго, оставете да закъкри и гответе 5 мин.
3 През това време загрейте останалото олио в тиган или уок. Обелете яйцата и ги сложете в горещото олио, разбърквайте ги, докато станат кафяви и хрупкави навсякъде. Извадете ги внимателно и ги разполовете.
4 Нарежете на едро кориандъра и разбъркайте повечето от него в масалата заедно с малко сол. Прибавете яйцата, поръсете с останалите люти чушки и кориандъра най-отгоре, сервирайте с ориза.
Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ