Печено в тава пиле джърк с ананас

09 September 2019 10:22
Печено в тава пиле джърк с ананас
80 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 617
  • маз 18
  • нас. маз 4
  • въгл 77
  • захар 18
  • фибри 9
  • прот 32
  • сол 4

Продукти

6 пилешки бутчета с горната част,
с кожата и костите
90 г паста джърк
3 лайма, настърганата кора и сокът
от 1, останалите нарязани на резени,
за сервиране
1 ананас, обелен, почистен и нарязан
на хапки
2 сладки картофа, обелени нарязани
на хапки
1 червена чушка, нарязана
300 г пълнозърнест ориз
400 г консерва черен боб
1 с.л. кокосово масло
няколко стръка мащерка, листата
откъснати
3 малки марули, нарязани

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Разрежете бутчетата наполовина по дължина от едната страна на костта. Сложете ги в голяма тава. Смесете пастата джърк с настърганата кора и сока от лайм, полейте върху бутчетата. Разпределете в тавата парчетата ананас, сладък картоф и чушка. Овкусете, покрийте с алуминиево фолио и печете около 30 мин.
2 Увеличете температурата на фурната до 220°С (200°С с обдухване), отстранете фолиото, полейте бутчетата със соса и разбъркайте внимателно зеленчуците. Върнете във фурната за 20-25 мин.
3 През това време сгответе ориза според упътването на опаковката, разбъркайте в него боба, кокосовото масло и листата мащерка, овкусете. Сервирайте по три парчета месо на човек заедно със зеленчуците, нарязана маруля и сварен ориз отстрани.
Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ