Тост ромеско със запечени броколи

09 September 2019 10:42
Тост ромеско със запечени броколи
60 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 409
  • маз 21
  • нас. маз 3
  • въгл 31
  • захар 6
  • фибри 10
  • прот 18
  • сол 1

Продукти

2 глави броколи, нарязани
на цветчета, 
стеблата почистени
и нарязани на 
хапки
4 с.л. зехтин
За тоста ромеско
50 г цели бланширани бадеми
100 г печени червени чушки
от буркан, 
отцедени
5 дебели резена хляб с квас
½ с.л. зехтин
1 ч.л. шери оцет
1 червена люта чушка, без семките
¼ ч.л. пушен червен пипер
1 скилидка чесън, смачкана

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сложете броколите в голяма тава, полейте ги със зехтина и ги овкусете добре. Запечете за 35-40 мин, докато омекнат и започнат да почерняват по краищата.
2 През това време запечете бадемите в сух тиган, докато станат златисти. Сложете бадемите, чушките, 1 парче хляб, едро накъсан (около 20 г – крайчето е идеално), ½ с.л. зехтин, оцета, лютата чушка, пушения червен пипер, чесъна и малко сол в кухненски робот. Разбийте до гладка паста, прехвърлете в купа и охладете в хладилника, докато е необходимо.
3 Запечете останалия хляб, намажете го с пастата ромеско и покрийте със запечени броколи.
Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ