Лимоново меренг парфе

09 September 2019 10:54
Лимоново меренг парфе
260 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 488
  • маз 41
  • нас. маз 25
  • въгл 24
  • захар 24
  • фибри 0
  • прот 2
  • сол 0

Продукти

75 г целувки
450 мл пълномаслена сметана, охладена
1 с.л. захар
1 лимон, кората настъргана
2-3 с.л. джин или водка
5 с.л. лимонов крем и още за поръсване

Приготвяне

1 Покрийте 20 см кръгла тава, за предпочитане с падащо дъно, с прозрачно фолио, така че да покрие дъното и стените и да излиза над тях, приберете в хладилника.
2 Натрошете с пръсти целувките на едро в купа, така че парчетата да не са по-големи от топка за голф.
3 Сложете сметаната и захарта в голяма купа и ги разбийте, докато започне да образува връхчета. Спрете, когато се отпусне и заприлича на кисело мляко.
4 Настържете отгоре лимоновата кора и поръсете с джина и натрошените целувки. С широка лъжица или шпатула разбъркайте внимателно от долу нагоре, докато всичко се смеси.
5 Разбъркайте лимоновия крем, така че да стане по-течен, ако има нужда, може още да го разредите с 1 ч.л. джин. Сипете го върху сметаната. Вземете лъжица и я потопете в сместа, започнете да въртите купата и оставете лъжицата да оформи ивици от лимоновия крем. Прехвърлете внимателно с лъжицата сместа в тавата и оставете в хладилника поне за четири часа. Щом стегне, покрийте с прозрачно фолио.
6 Около 10-12 мин преди да сервирате, извадете парфето от хладилника, обърнете го върху чиния, отлепете внимателно прозрачното фолио и обърнете отново десерта, оставете го на стайна температура. Сервирайте на резени с още лимонов крем, полят върху него, и с плодове отстрани.
Прочетете повече за:
замразява себез глутенпарфе
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ