Салата с царевица и чипотле

11 September 2019 10:44
Салата с царевица и чипотле
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 401
  • маз 33
  • нас. маз 8
  • въгл 14
  • захар 8
  • фибри 9
  • прот 7
  • сол 0

Продукти

1 малка глава червен лук, тънко нарязан
1 с.л. червен винен оцет
щипка захар
4 кочана царевица
30 г масло
1 пълна с.л. паста чипотле
300 г чери домати, разполовени
3 с.л. зехтин екстра върджин
1 лайм, кората настъргана и сокът изцеден
малка връзка кориандър, едро нарязан
2 малки марули, всяка нарязана на
четвъртини
50 г ядки макадамия, запечени едро
нарязани
1 авокадо, нарязано

Приготвяне

1 Смесете червения лук с оцета, щипка сол и захарта. Оставете настрана.
2 Кипнете тенджера с подсолена вода, добавете царевичните кочани и варете 4 мин, докато частично омекнат, отцедете и изплакнете под студена течаща вода. Подсушете, изправете кочана върху дъска и отрежете зърната от всички страни, изхвърлете кочана.
3 Загрейте маслото в голям тиган на силен огън, докато започне да образува пяна. Сложете вътре царевицата, пастата чипотле и голяма щипка сол. Гответе 6-8 мин, докато царевицата почернее на места – не разбърквайте често. Отдръпнете от огъня и разбъркайте вътре доматите, после оставете настрана.
4 Разбъркайте зехтина, кората и сока от лайм и повечето кориандър в лука, за да направите дресинг. Подправете по ваш вкус, сложете марулите в чиния за сервиране, полейте с дресинга, поръсете отгоре авокадото и царевичната смес. Сложете най-отгоре ядките и останалия кориандър.
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ