Сладоледен кейк „Клуб Тропикана“

11 September 2019 11:14
Сладоледен кейк „Клуб Тропикана“
62 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 510
  • маз 24
  • нас. маз 14
  • въгл 67
  • захар 58
  • фибри 1
  • прот 6
  • сол 1

Продукти

1 кейк мадейра (избрахме да е в правоъгълна форма)
500 мл сорбе от манго
500 мл ванилов сладолед
50 г черен шоколад
500 мл малиново сорбе
150 мл пълномаслена сметана, разбита
коктейлни череши мараскино, за украса

Приготвяне

1 Отрежете парче от кейка с дебелина 5 мм и изрежете по-тъмните части (те са награда за готвача!). Покрийте с двоен пласт прозрачно фолио правоъгълна форма с размери 16 х 10 см и вместимост 450 г, сложете блата на дъното. Ако забележите празнини, допълнете с парченца от кейка – когато десертът стане готов, това няма да се забелязва.
2 Сложете отгоре един пласт от сорбето от манго, като използвате три четвърти от него, загладете повърхността с обратната страна на лъжицата и замразете за 10 мин. Повторете, но с ваниловия сладолед, после сложете друг слой от блата. Разтопете шоколада и го сипете върху втория блат. Замразете за 10 мин, после внимателно добавете отгоре един пласт от малиновото сорбе, сложете последен блат върху него. Покрийте с прозрачно фолио и замразете, докато е необходимо. Извадете сладоледения кейк от формата върху чиния, отстранете фолиото и украсете повърхността с разбита сметана и череши. Изчакайте 10 мин, преди да го нарежете с дълъг остър нож. Добавете още коктейлни череши, ако желаете.
Прочетете повече за:
вегетарианцизамразява се
Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ