Ледена торта с малини и джинджифил

11 September 2019 11:24
Ледена торта с малини и джинджифил
200 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 526
  • маз 38
  • нас. маз 23
  • въгл 40
  • захар 19
  • фибри 2
  • прот 4
  • сол 1

Продукти

600 мл пълномаслена сметана
1 ч.л. ванилов екстракт
1 топка маринован джинджифил в сироп,
ситно нарязан (запазете сиропа)
400 г джинджифилови бисквити
250 г малини

Приготвяне

1 Като използвате електрически миксер, разбийте сметаната до меки връхчета, после добавете в нея ваниловия екстракт и нарязания джинджифил.
2 Подредете около 5-6 бисквити (в зависимост от размера им) в кръг върху чиния за сервиране, след това попълнете дупките в средата с още бисквити. Нанесете с лъжица един слой от разбитата сметана върху всяка бисквита и разпръснете отгоре малини, като ги притиснете навътре. Повторете, докато използвате всички бисквити и цялата сметана, после украсете с останалите малини.
3 Сложете тортата в хладилника да се охлади поне за 3 часа. За да проверите дали тортата е станала готова за сервиране, промушете дървено шишче в бисквитите по средата. Ако са омекнали достатъчно, за да могат да се режат, значи е готова. Полейте отгоре останалия джинджифилов сироп точно преди сервиране, ако желаете.
Прочетете повече за:
тортамалииджинджифил
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ