Прясна сьомга с тайландска салата

16 September 2019 10:52
Прясна сьомга с тайландска салата
20 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 517
  • маз 22
  • нас. маз 4
  • въгл 39
  • захар 7
  • фибри 8
  • прот 36
  • сол 1

Продукти

2 филета от сьомга без кожа
1 голям портокал, сокът и

настърганата кора от ½,
останалата част обелена и нарязана
125 г тънък зелен боб, почистен
и нарязан
50 г захарен грах, нарязан
75 г замразен грах
75 г тънки оризови нудъли
2 ч.л. червена къри паста
1 ч.л. рибен сос
3 стръка зелен лук, ситно нарязани
½ връзка босилек или кориандър,
нарязан

Приготвяне

1 Сложете вода да заври в тенджера. Застелете кошница за готвене на пара с хартия за печене, сложете в нея сьомгата и поръсете с настърганата портокалова кора. Щом водата заври, добавете боба и поставете кошницата за пара отгоре. Гответе 5 мин. Свалете рибата, ако е готова, оставете настрана и добавете в тенджерата двата вида грах и варете още 1 мин. Ако ви се стори, че не е готова, подръжте я още минута над парата. Отцедете зеленчуците, но върнете врящата вода в тенджерата. Добавете нудълите и ги оставете да се накиснат за 5 мин.
2 Сложете къри пастата и рибения сос в купа заедно с останалата настъргана портокалова кора и зеления лук. Отцедете нудълите, когато са готови, и ги добавете в купата, разбъркайте, добавете нарязания портокал с босилека или кориандъра и сготвените зеленчуци. Прибавете соковете от рибата, разбъркайте и поднесете в купи с рибата отгоре.
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ