Пакетчета с риба тон и майонеза

16 September 2019 11:12
Пакетчета с риба тон и майонеза
17 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 361
  • маз 17
  • нас. маз 3
  • въгл 8
  • захар 7
  • фибри 8
  • прот 40
  • сол 1

Продукти

2 капки рапично олио, за намазване
2 х 140 г филета от прясна риба тон
1 зряло авокадо
½ ч.л. английска горчица на прах
1 ч.л. ябълков оцет
1 с.л. каперси
8 листа от маруля
16 чери доматчета, най-добре на клонче,
разполовени

Приготвяне

1 Намажете рибата с малко олио. Загрейте незалепващ тиган, сложете рибата и печете по 1 мин от всяка страна или минута по-дълго, ако филето е по-дебело. Прехвърлете в чиния.
2 Разполовете авокадото и махнете костилката. Изгребете сърцевината в купа. Добавете горчицата и оцета и намачкайте добре, така че сместа да заприлича на майонеза. Добавете каперсите и разбъркайте. Пресипете в 2 малки купички и ги сложете в чинии за сервиране заедно с листата маруля и доматите.
3 Нарежете рибата (трябва да е още леко розова вътре) и я подредете в чиниите. Полейте с малко майонеза от авокадото по марулите и поставете отгоре парченца риба и домати. За да я изядете, навийте листото маруля на пакетче.
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ