Поширано осолено говеждо с млади кореноплоди

19 September 2019 16:03
Поширано осолено говеждо с млади кореноплоди
200 мин. Средно Порции 8

  • ккал 559
  • маз 32
  • нас. маз 13
  • въгл 20
  • захар 9
  • фибри 8
  • прот 44
  • сол 3

Продукти

1,5 л пилешки бульон
4 с.л. английска горчица
8 малки моркова, обелени
8 малки репи, обелени и разполовени
16 средни млади картофа, почистени
1,5 кг осолено говеждо
16 продълговати репички
16 коктейлни или дребни
мариновани лукчета
малка шепа стръкове копър

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 160°С (140°С с обдухване). Сипете бульона в огнеупорен съд за печене или в плитка касерола, добавете 3 с.л. горчица и го загрейте до завиране. Изключете котлона и добавете зеленчуците без репичките и лука. По средата сложете говеждото с мазнината нагоре. Намажете го с останалата горчица, поръсете с около 1 ч.л. едро смлян черен пипер, похлупете съда или го покрийте с метално фолио и го оставете във фурната да се пече 3 часа, докато месото стане съвсем крехко.
2 Оставете ястието да поизстине, извадете месото върху дъска и го нарежете на тънко. Добавете лукчетата към бульона, разпределете зеленчуците в купичките и ги залейте със сока от печенето. Отгоре сложете резени говеждо, а между тях наредете репички. Поръсете с копър и сервирайте.
Прочетете повече за:
фибрижелязо3 от 5-на-ден
Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ