Сьомга с индийски подправки

24 September 2019 16:35
Сьомга с индийски подправки
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 520
  • маз 36
  • нас. маз 9
  • въгл 7
  • захар 6
  • фибри 1
  • прот 41
  • сол 1

Продукти

1 с.л. тамариндова паста
сокът от 1 голям лайм
1 с.л. светлокафява захар
½ ч.л. сол
1 ч.л. лют червен пипер
2 ч.л. куркума на прах
2 скилидки чесън, настъргани на пюре
2 см парче джинджифил,
обелено и настъргано на пюре
4 филета сьомга по 170-200 г всяко
2 с.л. фъстъчено олио или гхи
2 сухи люти чушки
ориз, резенчета лайм и чътни,
за сервиране

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Смесете тамариндовата паста със сока от лайм, захарта, солта, лютия червен пипер, куркумата, чесъна и джинджифила. Добавете достатъчно вода (няма да е нужна много), за да получите марината за четирите филета риба. Оваляйте сьомгата в маринатата, за да се покрие добре, покрийте и оставете в хладилника за 1 час (ако бързате, 30 мин ще стигнат).
2 Загрейте олиото в голям тиган, запържете лютите чушки на умерен огън за 30-40 сек и добавете филетата сьомга. Запържете ги до кафяво от всички страни (включително и кожата) и ги прехвърлете в тава. Полейте ги с малко от лютото олио от тигана и ги запечете във фурната за 12 мин или докато рибата се сготви и по средата (проверете с остър нож). Сервирайте сьомгата с ориз, резенчета лимон и индийско чътни.
Прочетете повече за:
омега-3без глутен
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ