Пълнено пиле със сирене, спанак и гъби

30 September 2019 10:46
Пълнено пиле със сирене, спанак и гъби
45 мин. Средно Порции 4

  • ккал 397
  • маз 19
  • нас. маз 7
  • въгл 7
  • захар 1
  • фибри 1
  • прот 48
  • сол 1

Продукти

40 г сухи манатарки
3 с.л. зехтин
1 глава лук шалот, ситно нарязана
1 скилидка чесън, ситно нарязана
100 г листа бейби спанак
150 г рикота
50 г твърда моцарела, едро настъргана
20 г пармезан, ситно настърган
4 филета от пилешки гърди, без кожата
4 резена прошуто

Приготвяне

1 Сложете сухите манатарки в купичка и ги залейте с вряща вода, колкото да ги покриете. Оставете ги да се накиснат за 15 мин. Отцедете и изстискайте гъбите, нарежете ги на едро. Запазете течността и я замразете, за да я използвате като основа за сос грейви.
2 Загрейте зехтина в тиган и запържете шалота и чесъна на тих огън за 3 мин. Засилете котлона, добавете гъбите и ги запържете за още няколко минути. Сложете спанака, увеличете огъня максимално и гответе, докато той омекне, а цялата течност се изпари. Прехвърлете съдържанието на тигана в купа и го оставете да изстине. Разбъркайте го със сирената и подправете с черен пипер и малко сол. Оставете плънката настрана.
3 Отрежете малко парче от горната най-издадена част на пилешките гърди. Направете прорез в страничната част на филетата и напълнете всяко с четвърт от сместа с гъби и спанак. Запушете отвора с отрязаното парче. Внимателно увийте всяко напълнено филе в резен прошуто. Охладете месото, докато сте готови да го изпечете. Може да подготвите филетата до ден по-рано.
4 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Подредете напълнените пилешки гърди в тавичка и ги запечете за 20-25 мин, докато прошутото стане хрупкаво по крайчетата, сирената от плънката протекат, а пилешкото се сготви напълно.
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ