Сладкиш Нанаимо

30 September 2019 11:38
Сладкиш Нанаимо
170 мин. Лесно Порции 16

  • ккал 415
  • маз 29
  • нас. маз 18
  • въгл 33
  • захар 23
  • фибри 3
  • прот 3
  • сол 1

Продукти

За бисквитената основа
125 г масло, меко
50 г кристална захар
5 с.л. какао
1 яйце, разбито
200 г бисквити диджестив,
смлени на трохи
100 г сушени кокосови
стърготини
50 г нарязани бадеми
(по желание)
За крема
100 г масло, меко
4 с.л. пълномаслена сметана
3 с.л. яйчен крем на прах
250 г пудра захар
За шоколадовия топинг
150 г тъмен шоколад
50 г масло

Приготвяне

1 Започнете с приготвянето на бисквитената основа. В купа, поставена над съд с къкреща вода, разтопете маслото заедно със захарта и какаото, като разбърквате, докато стане гладка смес. Добавете яйцето и разбърквайте 2-3 мин, докато сместа се посгъсти. Дръпнете от котлона и добавете бисквитените трохи, кокосовите стърготини и бадемите, ако използвате. Пресипете сместа в 20 см квадратна форма, застлана с хартия и притиснете добре по дъното. Охладете за 10 мин.
2 За средния слой пригответе яйчния крем – разбийте с миксер маслото, сметаната и яйчния крем на прах, докато станат пухкави, и постепенно добавяйте пудрата захар, докато се поеме изцяло от сместа. Разпределете върху охладената бисквитена основа и охладете поне за 10 мин в хладилник, докато кремът стегне.
3 Разтопете шоколада и маслото заедно в микровълнова фурна или в съд на водна баня, след това го нанесете върху стегналия яйчен крем и го върнете в хладилника. Оставете да се охлажда, докато шоколадът стегне напълно (около 2 ч). Извадете сладкиша от хладилника и нарежете на квадратни парчета.
Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ