Зимно зеленчуково къри с плодово мляко

Опитайте това полезно ястие, което ще ви даде много повече от прекрасния вкус на зеленчуците.

03 June 2014 11:01
Зимно зеленчуково къри с плодово мляко
60 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 467
  • маз 13
  • нас. маз 2
  • въгл 73
  • захар 31
  • фибри 12
  • прот 13
  • сол 1

Продукти

2 с.л. слънчогледово олио
2 глави лук, тънко нарязан
1/2 тиква, нарязана на малки парчета
4 моркова, нарязани на пръчици
2 пащърнака, нарязани на пръчици
3 с.л. къри паста (или безглутенова алтернатива)
8 големи зрели домата, 2 нарязани на резени
6 скилидки чесън, обелени
2 см парче пресен джинджифил
2 стръка кориандър, нарязан
200 г кафяв ориз басмати
6 с.л. нискомаслено кисело мляко
100 г манго, нарязано на кубчета
1 с.л. чътни от манго
шепа запечени филирани бадеми

Приготвяне

1. Загрейте олиото в тенджера с капак. Сложете лука и го запържете за 10 мин, докато омекне. Добавете тиквата, морковите и пащърнака, гответе още 5 мин, докато започнат да омекват. Прибавете къри пастата и оставете на огъня още 3 мин. 



2. В купа разбийте с пасатор ненарязаните домати, чесъна и джинджифила, докато станат на пюре. Сипете при зеленчуците, добавете 200 мл вода. Запазете една шепа кориандър за сервирането, останалия сложете в тенджерата. Похлупете и гответе на тих огън около 40 мин, докато зеленчуците омекнат напълно. Махнете капака, добавете резените домати и оставете на огъня, докато сосът се сгъсти.



3. През това време сгответе ориза според упътването на опаковката. Смесете киселото мляко, мангото и чътнито в малка купа. Сипете ориза в чиния за сервиране и го разбъркайте внимателно с вилица. Поръсете кърито с останалия кориандър и бадемите. Подправете на вкус и сервирайте с ориза и плодовото мляко.


 


 


 


 


 


 


 


 


 




Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ