Бачи ди дама

03 October 2019 10:00
Бачи ди дама
70 мин. Лесно Порции 40

  • ккал 113
  • маз 7
  • нас. маз 3
  • въгл 11
  • захар 5
  • фибри 1
  • прот 2
  • сол 0

Продукти

250 г брашно
200 г меко масло
150 г смлени бадеми
200 г захар
20 г какао на прах
50 г черен шоколад
(поне 70% какаови
частици), дребно 
нарязан
пудра захар, за поръсване
(по желание)

Приготвяне

1 В купа разбъркайте всички продукти, без черния шоколад, с дървена лъжица, докато получите гладка смес.
2 Покрийте с чиста кърпа и оставете в хладилника за 30 мин, за да стегне.
3 Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване).
4 С лъжица гребвайте от тестото и оформете топчета.
5 Застелете тава с хартия за печене и подредете топчетата в нея, като ги притиснете, за да ги сплескате леко.
6 Запечете бисквитите за 20 мин, докато станат твърди.
7 Извадете ги от фурната и оставете да изстинат.
8 Сложете шоколада в купа и я поставете върху тенджера с къкреща вода, но без да я докосва.
9 Щом шоколадът се разтопи, прехвърлете го в плик за шприцоване и го оставете да изстине до стайна температура.
10 Вземете две бисквити, шприцовайте шоколад върху едната и притиснете другата отгоре като сандвич. Ако желаете, поръсете бисквитите с пудра захар. Сладките ще се запазят няколко дни в херметически затворена кутия.
Прочетете повече за:
вегетарианцидесертИталия
Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ