Паста със зелен боб

08 October 2019 18:00
Паста със зелен боб
25 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 706
  • маз 37
  • нас. маз 22
  • въгл 67
  • захар 4
  • фибри 7
  • прот 22
  • сол 1

Продукти

180 г лингуини или букатини
160 г зелен боб, почистен,
с изрязани краища, нарязан
малко зехтин
60 г масло
1 с.л. черен пипер на зърна,
едро счукани в хаванче
30 г пармезан (или
вегетарианската
алтернатива), ситно настърган,
на стайна температура
30 г пекорино (или
вегетарианската алтернатива),
ситно настъргано, на стайна
температура, и още за сервиране

Приготвяне

1 Кипнете тенджера с подсолена вода, добавете пастата и варете 4 мин. Прибавете зеления боб и гответе заедно още 2 мин, после отцедете, но запазете
водата.
2 Внимателно загрейте зехтина и 3/4 от маслото в голям тиган с високи стени на умерен огън. Разбъркайте вътре черния пипер с дървена лъжица и гответе 1 мин, прибавете един черпак от водата от варенето и разбъркайте енергично, докато започне да се образува гладък сос. Добавете останалото масло, пастата, зеления боб и половината от сирената. Разбъркайте, като разклащате тигана, за да може всичко добре да се смеси, да се освободи нишестето от пастата и да стане кремообразна. Прибавете останалото сирене и разклатете пак тигана, за да се разтопи и да се получи гладък нежен сос. Сипете с черпака още малко вода от варенето, ако е необходимо, уверете се, че пастата е сварена. Посолете и сервирайте с още пекорино и черен пипер.
Прочетете повече за:
вегетарианцифибри1 от 5-на-ден
Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ