Пълнено пилешко със спанак и рикота

Лесен начин да си набавите нужното количество полезни храни за деня.

02 June 2014 16:24
Пълнено пилешко със спанак и рикота
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 348
  • маз 11
  • нас. маз 3
  • въгл 24
  • захар 9
  • фибри 6
  • прот 39
  • сол 1

Продукти

300 г млад спанак
4 с.л. рикота
настърганата кора и сокът на 1 лимон
щипка настъргано индийско орехче
4 пилешки гърди, без кожата
2 с.л. зехтин
50 г пресни хлебни трохи, овкусени
3 тиквички, нарязани на пръчици
2 чушки, нарязани
2 глави червен лук, на резени
250 г чери домати
4 скилидки чесън

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сложете спанака в гевгир и го залейте с тенджера вряла вода, за да омекне. Оставете да се отцеди за няколко минути, после го изстискайте, за да отстраните възможно най-много вода. Нарежете го и го сложете в купа. Разбъркайте заедно с рикотата, лимоновата кора, индийското орехче, сол и черен пипер.



2. С помощта на остър нож направете разрез в пилешките гърди и с пръсти оформете малък джоб. Разпределете спаначената смес в четирите пилешки гърди. Намажете ги с 2 ч.л. зехтин и притиснете отгоре хлебните трохи. Подредете месото в тавичка.



3. Сложете зеленчуците в друга тавичка и полейте с останалия зехтин, подправете на вкус. Запечете пилешкото и зеленчуците за около 30 мин, като разбъркате веднъж зеленчуците. Извадете от фурната, когато хлебните трохи станат златисти.



4. Извадете омекналия чесън от тавата и го смачкайте заедно с лимоновия сок. Върнете при зеленчуците, разбъркайте и сервирайте заедно с пилето.


 


 


 


 


 


 


 




Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ