Печени пилешки бутчета с тиква и риган

09 October 2019 14:00
Печени пилешки бутчета с тиква и риган
55 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 357
  • маз 21
  • нас. маз 4
  • въгл 12
  • захар 6
  • фибри 6
  • прот 27
  • сол 2

Продукти

180 г консерва артишок
1 ½ с.л. зехтин
1 ч.л. сушен риган
2 ч.л. семена кимион
8 пилешки бутчета
1 тиква цигулка, нарязана
на парчета

(оставете я необелена
за повече аромат)

150 г смесени маслини
по ваш избор, 
едро нарязани
голяма шепа рукола

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 220°С (200°С с обдухване). Смесете 1 ½ с.л. олио от артишока със зехтина, ригана и кимиона. Сложете пилешките бутчета и тиквата в голяма тава, поръсете ги с ароматното олио и ги овкусете.
2 Запечете бутчетата във фурната за 45 мин, докато омекнат и станат златисти, после добавете артишока и маслините. Разбъркайте добре всичко, върнете във фурната за още 5 мин, за да се стоплят отвътре. Разбъркайте руколата в тавата и сервирайте.
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ