Хрупкаво пиле с чесън

10 October 2019 10:00
Хрупкаво пиле с чесън
40 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 875
  • маз 70
  • нас. маз 9
  • въгл 20
  • захар 3
  • фибри 1
  • прот 41
  • сол 1

Продукти

4 с.л. (около 40 г) настърган пармезан
5 с.л. майонеза
голяма скилидка чесън, смачкана
1 лимон, кората настъргана
2 ч.л. ситно нарязани зелени подправки
(мащерка, салвия и розмарин) или ½ ч.л.
смесени сушени подправки
50 г хлебни трохи панко
2 пилешки гърди, без кожа и кости
лимонови резени, нарязан див лук, запечени
картофи и домати, за сервиране (по желание)

Приготвяне

1 Направете производствена линия от дъска, две широки и плитки купи или чинии, достатъчно голяма тава за пилето, покрита с хартия за печене или намаслено алуминиево фолио.
2 Ако имате намерение да печете веднага, загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). В противен случай, не забравяйте да включите фурната 10 мин преди печене.
3 В първата чиния смесете пармезана, майонезата, чесъна, лимоновата кора, зелените подправки, сол и пипер на вкус, разбъркайте до получаване на паста – лъжицата ще ви свърши работа и ще ви помогне за следващата стъпка. Сипете трохите в другата чиния и я
разклатете, така че те да покрият дъното.
4 Сега следва цапащата част. Сложете пилето върху дъската и ако е необходимо, изрежете останали парченца кожа или кости. Попийте го с кухненска хартия – това ще помогне на покритието да полепне добре.
5 Потопете първата част от пилешките гърди в сместа с майонеза и с помощта на лъжицата го оваляйте от всички страни. Хванете го за заострения край и го потопете в трохите. С помощта на лъжицата го покрийте отвсякъде с трохи и ги притиснете леко да залепнат. Отново хванете месото откъм заострената част и го прехвърлете в тавата. Повторете същото с второто парче месо, след това изхвърлете останалата ви майонеза и трохи.
6 Запечете за 25-30 мин, докато пилешкото стане златисто и се сготви отвътре. Прехвърлете го върху дъска и го нарежете на три или четири дебели резена, поръсете отгоре с див лук и сервирайте с лимонови резени, запечени картофи и домати, ако желаете.
Прочетете повече за:
замразява сепилечесън
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ